Followers

Monday, 10 October 2011

Hahahaha ! Patung pulak dah . . . .


Dalam satu kejiranan... bermulalah satu cerita dimana isteri jiran sebelah ni jatuh cinta dengan suami jiran sebelah.

Jadi.....korang faham-fahamlah apa yang dia orang buat kat rumah si isteri tuh. Tak disangka-sangka, suami si isteri ni pulang awal dari kerja hari tu. Maka, kelam-kabutlah si isteri dengan boyfriend dia tu bersurai.

Walaubagaimanapun, suami jiran sebelah tu dah tak sempat lagi keluar ikut pintu belakang.Si suami jiran ni pun bagi idea kat si isteri. Lalu si isteri berlari dengan pantas ke bilik untuk mengambil baby oil dengan bedak badan lalu disapunya baby oil pada badan boyfriendnya. Setelah tu, diletakkan pula bedak badan pada badan boyfriendnya sehingga keseluruhan badan boyfriendnya itu kelihatan putih melepak. Lalu boyfriendnya pun berdiri di salah satu sudut rumah dan meng'freze'kan dirinya supaya kelihatan seperti patung. Setelah melalui saat yang genting
itu, si isteri pun membuka pintu kepada suaminya yang sudah sekian lama mengetuk pintu. Si suami tercengat seketika apabila ternampak 'patung' itu lalu bertanya kepada isterinya,"aik??!!.....dari mana pulak datangnya patung nih??"

"oooo.....patung tuuu. Patung ni saya order dari katalog mak cik sebelah. Baru je sampai tadi." jawab si isteri selamba. "ooooooo.....begitu." balas si suami.

Tepat pukul 3 pagi, tanpa mengejutkan isterinya, si suami keluar dari bilik tidur lalu menuju ke dapur. Kelihatan 'patung' tu masih berada dalam keadaan asalnya tanpa sebarang perubahan. Setelah tiba di dapur, si suami membuat sandwich lalu meletakkannya di atas trey menghidang bersama segelas susu.

Setelah itu, si suami mengangkat makanan itu lalu berdiri betul-betul di hadapan 'patung' itu lalu berkata, "nah....makanlah.". Si 'patung' berasa amat terkejut dan takut kalau-kalau si suami mengetahui hal sebenarnya. Dengan selamba, si suami berkata," aik??!!! tak nak??? orang dah bagi makanan ambik la! Saya ni kira baik la..... Tak macam awak..........dulu, tiga hari tiga malam saya jadi patung kat rumah awak, jangankan makanan..........segelas air pun awak tak bagi!!!!!!"

Tuesday, 27 September 2011

Hahaha ! Don't try this at school . . . .:P

Murid : Selamat pagi, cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera cikgu!
... Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?
Murid : Faham, cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Salah la pandai!
Murid : Betul la bodoh!
Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar)
Murid: ^_^ ^_^ Hahaha..

Saturday, 24 September 2011

As'salamualaikum ~~~

Good Morning my friends ~~
Lets start our day wih a happy laughter !
wakahkahkah !!
heheh
a lilttle bit overboard i guess . . .
haha !
sooo how r u guys ?
like always i'm fine with just a problem in waking up early in the morning . . .
Huargghh !!
Still sleepy . . .
hehehe
soooo  . . .
How about breakfast ?
what do u have for breakfast ?
My menu for today is nasi goreng from my favourite mamak stall . . .
Hmmmm ~~
i'm sooo into it  . .
hehehe. . .
hmm . .
it have been a while now since i create this blog . . .
and i'm thinking about developing a new one . . .
an educational blog . . .
sooo anyone with bright ideas , could u please give me some  . .
i don't have anything yet  . . .

and that's all for now . .
maybe i'll post a new one a lilttle later  . . .
ok then
byee ~~

Wednesday, 21 September 2011

Ugh !

Salam Guys . . .!
Erm . .
Aku xtau lah kan
Aku mmg xleh ngam lah ngan pompuan sebenarnye . . .
Aku xpandai jage hati pompuan . . .
Aarrghh !!

Aku dah pening
And strangely irritated with these problems . . .
Maybe aku neh mmg d takdir kan mcm neh . . .
Xpe lah . .  .
Yg penting "die" Happy . . . .
Kalo ko bce blog neh
Aku nak ko tau yg aku betul2 sayang kan ko . .
Tp aku xsanggup nak ulang mase silam aku . . .
Aku xharap ko paham tp aku harap ko terus lah hidup bahagie . . .
Aku cume nak ko happy je .. . .

As'salamualaikum ..  . . .

Tuesday, 20 September 2011

Salam !

Hai guys !
Lame dah xupdate . .
Rindu pulak . . .
Hahaha !
Sooo how r u guys ?
Anything great ?

Ade banyak masalah yg jadik . . .
Sorry bout my fb acc . .
I closed it temporarily . . .
Due to some of my personal problems . . .
Iguess this is it guys
there's nothing left to say . . .
bye ~~

Friday, 16 September 2011

Hai . . . !!

Hehehehe
sori guyss !!
dah lame aku xupdate  blog neh
Xde idea lah kate kan
Korg xnak kongsi2 ke ?
Hehehe

Thursday, 15 September 2011

I'm Sorry . . .

Untuk yg ke 104 kali nye aku nal mintak maap kat kau
Aku dah banyak buat salah kat kau
Aku xtau nak cakap ape lg dah . . .
Yg aku tau aku nak mintak ko maaf kan aku
Pleasee . . .
Tolong lah  . . .
Aduhh . . .

Wednesday, 14 September 2011

Hai . . .

Hey Guys !
Huahuahua !
Feels like i'm a new person . . .
Last night . .
Ugh . . .Sucks !
But today , i hope nothing irritating will happen . .
Amin . . .

Aha !
How's ur morning ?
Anything great ?
Hmm ? Nothing ?
Same here . .
Everything just normal . .
And somehow i feels that normality is a must in reality . . .
Don't u think . . .
Ahhh !
Put that aside . . .
What do u guys have for Breakfast ?
A glass of Nescafe and roti canai is making me full . . .
(There's something wrong somewhere. . .) . . LoL
Erm . .
Acctually i wanna apologise to all of my friends , especially to fellow facebookers . .
Sorry guys !
My temper rise to unusual height . .
It cannot be help . .
Sorry . . . .

Hmm . .
I guess there's nothing left to say . . .
Eh !?
Wait . . .
Oyen , u have a dangerous statement on ur blog . .
be Careful
"btw tadi . . mak cik aku kuar ckp . . ''tolong cepat kan jodoh dia lekat nex'' . .patuh mama aku ckp . .''jgn. . . awal lagi. . . '' perh..potong stim mama aku ni. .. aku baru nak rase berlaki cam ne..erkk!! wkakakakakakaakak sengal aku ni!!! k bye!! (sudah malu ) ((''')_('''))"

Huahuahua !
Aku try ko kang . . .
kahkahkah

Ok Lah
i'm off !!
Byeeeee ~~~~

Erghh !

Today is probably the worst day ever
Arghh !
Everything seems to be irritating . . .
I'm sorry  Guys
Sorry Oyen . . .
A ku blur lah hari neh
So sorry  . . .

 **Away . .

Thanks !!

ohhh . . .Yeaaahhh !
Its kinda shocking . . .
3followers eh  . . .
Hehehehe !
Thanks Guys !
U r the best !
Muaaah !! Love u Guys !!
Hahahah !

Hey Guys . . .
There's something in my mind that disturbing me since last night . . .
What do u think about someone who don't know how to apprieciate
almost anything that he/she gets  ??
I've been pissed off by that kind of person lately . . .
Memang geram gile lah !
How could he scold at his own mother !?
Langsung xkenang budi lah that sh*t . . .
Siap maki lg , depan org ramai . . .
Pergh . . .
Ungrateful kan . . .
Time tuh aku ingat nak pegi la tanye ape hal kan  . . .
Xsempat sampai ade sorg brader neh dah sebat die dulu . . .
Damn he's tough . . .
Die bangun balik . . . Nak melawan lah konon nye . .
Mak die tahan . . .
Kesian lah aku nengok kan mak cik tuh . . .
Dapat anak pon macam tuh . . .
Ish . . .
Xpe lah . .
Let us all pray for her happiness . .
ok Guys !
Thats it for now . . .
Maybe malam karang bru online balik . .
Nengok lah . . .
Bye ~~


           

Tuesday, 13 September 2011

Morning !!

Hi Guys !!
How's ur Morning ?!
Great eh . . .
I've started my morning the usual way
With a glass of Kopi'o and a plate of Nasi Lemak !
Oyeaah !
Hahahaha !!
And now i'm feeling great dispise of my eyes which has look like panda eyes
Kehkehkeh
Soooo damn sleepy . . .
Huaargghh *
I guess that's all for now . .
I'm off !
Byeeeeee !!!!


p/s : i'm lacking of ideas . . . Gosh . .

Boring ~~

Hehehe
Hai . . .
Semenjak 2menjak dah berblog neh rahin pulak rase boring . . .
Hehehe
Macam ngade2 je bunyi nye kan . . .
Hmm . . .
Still xde followers mahupun member . . . .
Tp xpe
Tetap happy go lucky . . .
Still being myself . . .
Positive . . .
Ape yg korg nga buat agak nye ye . . .
Teringin pulak nak tau . .
Tadi macam nak p makan tapi . . .
Mane kawan2 ???
Tadi bukan men ramai . . .
Macam biskut
kehkehkeh !
Ok lah . . .
Aku nak p usha kedai makan mane yg still available lg pg2 bute neh . . . .
Okbai !!

Hey Guys !

First of all i wanna thanks a friend of mine for making my blog became like this (love it !) . . .
But still it's kinda sellfish though . . .
I wanna apologise to her but it seems like she didn't like that way (weird . . )
Aaah anyway Thanks a lot oyen !
Love u !
Hahaha !

I'm still confuse about this blogging thing
I guess i've a mountain of questions now . . (Oyen ! Incoming !)
kehkehkeh
She's the frst member of my blog
I guess that makes her a VIP . . . (LOL)
Hmmmm , By the way guys . . .
If u got any comments , please . . .
Post it . . .
I need to learn more about this thing . . . .
Okay !
Adios !
 


p/s: Uwaaaahhh ! Banyak nye . . . .

heeeeehehehehe

As'salamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh ~~  
         Eceehhh 

  Hmmmm . .
         Salam perkenalan to all !
  kehkehkeh
         Aaaa
  Apelg . . .
         Haa !
   Aaaaa
         Lupe plak . . . .
   Aaah xpe lah
         I'm new here soo i hope u guys would help me with this stuff
    Really2 new .. .  . .
                                                                         thanks
                                                                         okbaii !



 p/s:allignment sendiri neh , ciiisss , ,